Vaccinarea in calatorii

Calatoriile in alte tari cresc considerabil riscul transmiterii  bolilor infectioase. Vaccinarea corecta inainte de o calatorie va reduce riscul imbolnavirii, dar si de raspandire a unei boli infectioase in comunitate.

Informarea despre tarile cu risc pentru unele boli infectioase dar si vaccinurile necesare pe care trebuie sa le faceti inainte de a calatori catre acele destinatii este esentiala.

Ce trebuie sa faceti inainte de a pleca in calatorie

Inainte de a pleca in calatorii, trebuie sa va informati de la o persoana competenta daca destinatia dumneavoastra impune anumite vaccinuri. Medicul de familie, medicul infectionist sau o persoana competenta in acest domeniu va poate spune de ce vaccinuri aveti nevoie in tara in care calatoriti.

In acelasi timp, trebuie sa-i oferiti medicului dumneavoastra informatii complete despre starea dumneavoastra de sanatate : daca aveti boli cronice care va afecteaza starea de imunitate, HIV/SIDA sau diabet, daca sunteti insarcinata sau daca inca alaptati.

De asemenea, trebuie sa va informati ce masuri suplimentare de protectie sunt necesare in cazul in care calatoriti cu copii.

Vaccinuri obligatorii pentru anumite state

In afara vaccinurilor care fac parte din Planul National de Vaccinare, exista o serie de vaccinuri care sunt cerute de autoritatile unor state in care calatoriti.

Din cauza riscurile unor boli infectioase, pentru anumite destinatii se recomanda vaccinarea pentru: hepatita A, rabie, febra tifoida, encefalita japoneza, meiningita meningococica.

Este foarte important sa consultati medicul de familie care va poate informa corect despre vaccinurile necesare in functie de tara in care calatoriti. De asemenea, este important sa-l informati daca suferiti de o anumita boala, daca luati o anumita medicatie, si sa ii prezentati lista vaccinurilor efectuate pana in prezent.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

5 de intrebari si raspunsuri

  • Mihaela spune:

    Pentru Maroc este necesar vreun vaccin? (de orice fel, nu neaparat covid) Multumesc.

  • Ina spune:

    Buna ziua,

    La sfarsitul lui august voi pleca timp de 6 saptamani cu un proiect in Maroc(Casablanca), nu se exclud nici vizitele altor orase. Intrebarea mea este urmatoarea: am nevoie de vaccin pentru Maroc? Din ceea ce am studiat eu si am vorbit si cu persoane care au fost acolo, Marocul nu cere vaccin, insa, as vrea sa fiu sigura. Multumesc!

  • DORCA EVA spune:

    Sunt o bunicuta din Resita, Caras-Severin, care merge sa-si vada nepotica in SEATTLE si ar trebui sa-mi fac cel putzin vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular pentru adulti (DTPa)- obligatoriu – acolo – pentru persoanele adulte care intra in contact cu bebelusii. Fetita mea, a sunat la Sanofi international si a gasit vaccinul apare si pe site-ul Ministerului Sanatatii si pe site-ul Medsana,ieri am fost la Medicover (Timisoara), am contactat telefonic Sanofi Pasteur Rom. care acum doua zile mi-au spus ca-l au, dar nu-l pot da persoanelor fizice si astazi mi-au raspuns ca nu-l mai au.
    Va rog sa-mi spuneti cum pot intra in posesia lui, pentru ca sa-l pot face in timp util.
    Sincer, ma simt ca inainte de ’89 cand incercam sa fac rost de vata
    Cu stima, Eva Dorca

    • Dr. Gindrovel Dumitra spune:

      Buna ziua
      Comparatia dumneavoastra este exacta cu toate ca este extrem de nefericita. In primul rand, o sa ne interesam si noi despre posibilitatea achizxitieri in Timisoara a vaccinului DTPa.
      Legat de recomandarae vaccinarii, as avea nevoie de cateva detalii.
      1. Cat are varsta bebelusul dv nascut in SUA?
      2. Este vaccinat cu vaccinurile obligatorii acolo?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.