Studiu: Consumul de proteine contribuie la pierderea in greutate si un somn mai bun

proteine-2016Un regim alimentar bogat in proteine poate contribui la pierderea in greutate, iar in acelasi timp poate duce si la o mai buna calitate a somnului.

Este concluzia unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, realizat in mai multe etape.
Cercetarea a avut scopul de a discerne progresiv legatura dintre greutate, somn si o serie de parametri, cum ar fi presiunea arteriala sau masa grasa si masa slaba.

Cei care au participat la realizarea studiului au fost toti supraponderali si au urmat un regim de slabire: jumatate dintre ei au beneficiat de o alimentatie bogata in proteine, iar cealalta jumatate, de aporturi moderate.

Sursele de proteine au fost in principal carnea de vita si de porc, precum si leguminoasele, printre care si soia.

Dupa circa patru luni de zile, toti  subiectii au pierdut in greutate, insa grupul care a avut un regim mai bogat in proteine a prezentat, printre altele, o imbunatatire mai semnificativa a calitatii somnului .

Potrivit studiului preluat si de site-ul passionsante.be, influenta pozitiva asupra somnului este importanta in sine, dar si in cascada.

Noptile cu somn nesatisfacator duc la comportamente alimentare mult mai nesanatoase in timpul zilei urmatoare, care la randul lor altereaza odihna.

S-a constatat, astfel, ca este un fel de cerc vicios, dar la ruperea caruia pot contribui proteinele.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.