Simptome care trebuie sa ne duca urgent la medic

femeie obositaDesi conform datelor dintr-un studiu GfK, romanii au mers anul acesta mai des la doctor, respectiv in procent de 76 % , unii oameni fac asta doar atunci cand au in mod clar simptomele unei afectiuni.
Tot studiile arata ca procentul romanilor care se prezinta anual la medic doar in scop preventiv, este cu mult mai mic fata de media europeana.

4 semne care dau motive de ingrijorare

In agitatia si stresul de zi cu zi, multi oameni ignora pur si simplu semnele care ar putea prevesti o bola grava, din cauza ca unele sunt banale si frecvente, iar altele sunt simtite destul de rar.

Specialistii ne relateaza despre cateva simptome care odata ce apar si se manifesta in mod repetat, arata in mod clar ca trebuie sa ne prezentam la medic.

1. Lipsa de somn si oboseala permanenta

– Cand avem de facut prea multe sarcini si proiecte, in mod automat apare si oboseala.

Insa, daca aceasta se cronicizeaza si dureaza mai mult de doua saptamani, poate fi un semn de depresie, a unei boli cardiovasculare sau chiar a cancerului. Medicii spun ca prezenta la cabinet este obligatorie.

2. Aritmii cardiace

– Palpitatii la inima, cum sunt cunoscute popular tulburarile de ritm cardiac, daca se intampla in mod frecvent, trebuie neaparat investigate.

Palpitatiile sunt de cele mai multe ori asociate cu stresul, dar pot prevesti si afectiuni mai grave, cum ar fi fibrilatia atriala sau insuficienta cardiaca, tahicardie paroxistică supraventriculara sau boală de nod sinusal.

Netratate, unele din aceste afectiuni precum fibrilatia atriala, pot duce chiar la un atac de cord.

3. Durere in piept

– Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca unele din cauzele primordiale ale mortalitatii in lume sunt bolile cardiovasculare.

Angina pectorala, spre exemplu, simtita in mod repetat, este un semn de intrebare care se pune asupra sanatatii noastre. Astfel, medicii recomanda efectuarea unui EKG si a unui consult de specialitate.

4. Scaderea in greutate

– O scadere in greutate semnificativa inseamna o reducere a masei corporale cu peste 4 kilograme sau circa 5% din greutatea corporala de baza.

Daca acest lucru se intampla subit si din motive inexplicabile, medicii, la fel, recomanda efectuarea unui set complet de analize.

Printre bolile cele mai cunoscute care au ca si simptom scaderea semnificativa in greutate, sunt diabetul zaharat, hipertiroida sau cancerul.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.