Schizofrenia si depresia, tratate cu muzica hip-hop

muzica-hip-hopCine ar fi crezut ca muzica hip-hop ar putea fi vreodata folosita in terapia si recuperarea unor pacienti cu boli psihice cum ar fi depresia sau schizofrenia? Ei bine, acest lucru ar putea fi posibil in curand, conform cercetatorilor din Marea Britanie.

Ziarul britanic The Guardian relateaza despre un studiu al unor oameni de stiinta, care afirma ca este posibil sa fi gasit o noua utilizare pentru acest gen muzical, respectiv ca terapie pentru boli mintale.

Expertii spun ca acest gen de muzica, hip-hop, ofera ascultatorilor un sentiment de putere si autocunoastere, care ar putea fi folosit in rezolvarea propriilor probleme psihologice.

Aceasta forma de exprimare a muzicii ofere de multe ori o constientizare intrinseca a problemelor de ordin mental.

Becky Inkster, un cercetator in neurostiinte la departamentul de psihiatrie al Universitatii Cambridge, si psihiatrul Akeem Sule au pus bazele unei organizatii numite Hip Hop Psych, care are menirea de a promova hip-hop-ului ca o masura complementara in terapia contra bolilor mintale.

„Hip-hop-ul este mult mai mult decat realizeaza publicul. Am crescut in anii 1990, in timpul epocii de aur a hip-hop-ului, cand a intrat in cultura populara. Acest gen este foarte bogat in referinte la boli psihice, iar aceste referinte nu au fost explorate indeajuns si ar putea fi un beneficiu enorm pentru pacienti. Vrem sa lucram cu rapperi, organizatii caritabile, organizatii medicale pentru a promova potentialul real al acestui gen artistic”, a declarat Becky Inkster, citata de Agentia Mediafax.

Si , o alta idee nascuta in urma cercetarii, este folosirea muzicii hip-hop in cursurile privind bolile mintale predate studentilor la medicina.

Hip-hopul s-a nascut undeva din cartierul Bronx din New York, in cursul anilor 70’. De la graffiti si  rap, hip-hopul a ajuns un fenomen muzical si cultural la nivel mondial.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.