Preventia infectarii cu virusul hepatic C, esentiala

apa-fierbinteIn Romania, exista sute de mii de persoane care sunt infectate cu virusul hepatitei C si care nu stiu ca au aceasta boala.

Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, publicat in aprilie 2014 arata ca aproape 150 de milioane de persoane de la nivel mondial au hepatita C.

Cei mai multi bolnavi, in cazul in care nu se trateaza corespunzator, risca dupa cativa ani de la infectarea cu virusul hepatic C sa dezvolte ciroza si cancer hepatic.

In Romania s-a dat start start unei campanii nationale de screening de prevenire a hepatitei C. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, prezent la cel de-al XXIV-lea Congres National de Hepatologie, eveniment care se desfasoara in Bucuresti in perioada 2-4 octombrie, a intarit inca odata idea ca preventia infectarii cu virusul hepatitic C este esentiala.

„Am demarat campania de screening pentru hepatita C la nivel national. Este prima oara cand se efectueaza acest lucru in Romania si am demarat procedura nationala de Registru pentru hepatita B si C. Le transmit tuturor ca informarea este esentiala pentru orice boala care poate fi tratata, preventia este esentiala si de aceea desfasuram aceasta campanie de screening”, a declarat ministrul Banicioiu, conform Agerpres.

Un studiu epidemiologic al Fundatiei „Acad. Marin Voiculescu arata ca aproximativ doua milioane de romani au trecut prin infectia cu virusul hepatitic B si/sau C.

„O parte dintre ei au simptome si o si mai mica parte dintre ei au nevoie de tratament. Tratamentul il primesc doar 2% dintre pacientii infectati”, a afirmat si Mihai Voiculescu, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

In cursul lunii septembrie, Comisia Europeana a aprobat utilizarea unui nou tip de tratament in cazul infectiei cronice cu virusul hepatitic C.

Acesta, in urma testelor, a prezentat o rata de vindecare de pana la 100%, inclusiv la pacienti in stadii avansate, ori la cei care nu au raspuns pana acum la alte scheme de tratament.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.