Pacientii cu boli rare vor putea accesa 17 medicamente noi compensate

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniIn noua lista de medicamente compensate si gratuite au fost introduse 17 medicamente de ultima generatie destinate tratarii afectiunilor rare, conform precizarilor Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de medicamente (ARPIM).

150 de medicamente vor fi reevaluate pana pe 30 octombrie 2014

Reprezentantii ARPIM precizeaza ca au fost depuse initial pentru evaluare 150 de medicamente, care vor fi reevaluate si introduse pe lista de medicamente compensate si gratuite la data de 30 octombrie 2014.

“Suntem increzatori ca acest prim pas nu este si singurul, iar autoritatile romane isi vor respecta angajamentul asumat si vor oferi tututor pacientilor, de la 1 noiembrie 2014, acces la terapiile inovatoare pe care acestia le asteapta de mai bine de 6 ani”, a precizat Calin Galaseanu, presedinte ARPIM.

Pacientii cu boli rare vor avea acces de la 1 iunie 2014 la noi tratamente

Prin introducerea pe lista de medicamente compensate si gratuite a celor 17 medicamente de ultima generatie destinate tratarii afectiunilor rare, pacientii care sufera de astfel de boli vor putea sa se trateze la acelasi nivel cu pacientii europeni.

“Facilitarea accesului la tratamente de ultima generatie al oamenilor care sufera de boli rare este o veste buna, atat pentru ei, cat si pentru sistemul de sanatate romanesc, care face astfel primii pasi spre reforma”, a precizat presedintele ARPIM.

Sura: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.