„Nu este exclus ca in perioada urmatoare sa avem cazuri pozitive cu bacteria E.coli”

Alimentatie sanatoasa si in pachetul de pranz pentru serviciuMedicii din Romania atrag atentia populatie ca este posibil ca in perioada urmatoare sa apara  mai multe cazuri de infectie cu bacteria E.coli.

„Nu este exclus ca in perioada urmatoare sa avem inca cazuri pozitive cu bacteria E.coli eneterohemoragic, speram sa nu se intâmple, dar faptul ca putem pune un diagnostic din timp ne permite sa avem o atitudine corecta. Nu este exclus. Deja astazi faptul ca au venit câtiva copii din Arges la spitalul „Marie Curie”, ne arata ca exista aceasta probabilitate sa mai apara cazuri de infectie, atentie nu neaparat cu complicatii”, a declarat Dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Române de Microbiologie.

Medicul a mai precizat ca alimentele pe care le consumam pot duce la raspândirea infectiei.

„Probabilitatea cea mai mare a transmiterii acestei afectiuni este legata de aliment pe primul loc, cele care ar putea fi sursa infectiei, laptele nepasteurizat sau produse lactate care nu-s conforme. Carne sau produse din carne, legume si fructe. Apa sau laptele praf, ancheta din Arges a infirmat asta. Probabil ca au diversificat alimentatia. Sfatul meu ar fi ca atunci când cumpara un aliment sa fie luat dintr-o unitate autorizata si neaparat sa ia produse preambalate intr-un sistem industrial cu calitate calitate. Laptele ambalat, totul este pasteurizat. E bine ca multe dintre produsele bio…prelucrarea termica e necesara, ca sa nu avem probleme”, a  completat dr. Alexandru Rafila, citat de Digi24.

Mai multi bebelusi si copii cu varste pana la 2 ani sunt internati in spitalul Marie Curie din capitala, cu sindrom hemolitic-uremic, iar altii sunt sub supraveghere medicala in alte spitale din tara.

Ministerul Sanatatii a confirmat ca o cauza comuna a imbolnavirii acestor copii este o tulpina de E.coli.

Pana acum, 3 bebelusi  din judetul Arges cu sindrom hemolitic-uremic au murit din aceasta cauza.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.