Mituri in cancerul la san care impiedica preventia

poza femeie la ginecologCancerul la san este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer inregistrate in ultimii ani. Masurile de preventie si screening-urile sunt principalele masuri de scadere a numarului de persoane care sufera de aceasta afectiune. Din pacate, multe persoane evita consulturile regulate si sunt diagnosticate mult prea tarziu.

Patru mituri despre cancerul la san

Organizatia britanica Breast Cancer Care explica principalele mituri in cancerul la san care pot impiedica preventia acestei afectiuni majore.

“Am gasit un nodul la san – sigur am cancer”

Schimbarile la nivelul sanilor nu indica intotdeauna cancer. Insa daca, dupa descoperirea nodulului, consultati imediat un medic, diagnosticul poate sa clarifice afectiunea.

Specialistii insista si recomanda ca imediat ce sesizati ca s-a modificat ceva la nivelul sanilor, sa consultati un specialist.

“Simt o modificare la nivelul sanilor, dar nu simt durere. Nu trebuie sa merg la doctor”

Chiar daca starea de sanatate este buna, insa ati sesizat o iregularitate, trebuie sa mergeti la un control. Cancerul la san poate sa apara fara alte simptome de ordin fizic.

“Nu am un risc de cancer de vreme ce doctorul nu ma mai cheama la screening”

Cele mai multe femei trecute de varsta de 70 de ani nu mai merg la screeninguri regulate crezand ca nu mai au niciun risc in cazul acesti afectiuni.

Indiferent de varsta, este foarte important sa preveniti cancerul la san sis a consultati medicul la orice modificare la nivelul sanilor.

“Barbatii nu pot avea cancer la san”

Studiile arata ca din 55.000 de cazuri de cancer la san diagnosticate anual, 400 au vizat barbatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.