Incidenta cancerului de piele a crescut cu 200% in ultimele decenii

salon-de-bronzatCancerul de piele este o problema de sanatate publica si o atentionare pentru intreaga populatie, mai ales in timpul verii. Datele Societatii Americane de Cancer arata ca din anul 1973 si pana in 2011 rata incidentei melanomului a crescut cu 200%. In fiecare an, 63.000 de americani sunt diagnosticati cu acest tip de cancer, cea mai grava forma de cancer de piele.

Melanomul, cea mai frecventa forma de cancer la tineri

Conform datelor Societatii Americane de Cancer, citate de elmundo.es, cea mai frecventa forma de cancer diagnosticata la persoanele intre 25 si 28 de ani este melanomul.

Acest tip de cancer este al doilea tip de cancer de piele ca frecventa diagnosticat la tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 29 de ani.

Cancerul de piele are mai multe victime decat canceul de san sau de plamani

Specialistii americani atrag atentia ca in ultimii ani, cancerul de piele a fost diagnosticat la mult mai multe persoane decat cancerul de san, de plamani sau de prostata.

Ce masuri iau autoritatile

Pentru ca a devenit o problema de sanatate publica, specialistii impun masuri suplimentare de protectie in spatiul public.

Astfel se construiesc zone acoperite unde oamenii pot sa stea la umbra in zona parcurilor, scolilor si a altor zone publice.

De asemenea, se incearca reducerea bronzatului la saloanele de bronzat, acesta fiind considerat deosebit de nociv pentru piele.

400.000 de cazuri de cancer de piele sunt relationate in fiecare an cu bronzatul la astfel de saloane.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.