In SUA s-a lansat un tratament revolutionar pentru diabet cu insulina inhalabila

Principalele masuri pentru a preveni diabetul de tip 2In cursul lunii februarie, anul acesta, in Statele Unite ale Americii s-a lansat un tip inhalabil de insulina, care are potentialul de a ameliora calitatea vietii pentru persoanele diagnosticate cu diabet.

Inhalarea insulinei  o actiune mai rapida in organism si prezinta mai multe avantaje decat injectarea, insa medicamentele inhalabile nu si-au dovedit intotdeauna eficienta in trecut, iar medicii au avertizat in legatura cu o serie de riscuri potentiale asociate cu insulina inhalabila.

Tratament pentru diabet

Medicamentul lansat acum peste ocean, care foloseste un dispozitiv de inhalare de forma unui fluier, tine sub control concentratiile de glicemie atat in cazul diabetului de tip 1, cat si pentru diabetul de tip 2.

Acesta nu va trebui sa fie utilizat de pacientii diagnosticati cu astm si nici de aceia care sufera de anumite complicatii provocate de aceasta afectiune.

Medicamentul nu este recomandat nici fumatorilor sau persoanelor care au renuntat de curand la fumat.

Va reaminim:

Cce este insulina: 

Insulina este un hormon secretat de anumite celule din pancreas, numite celule beta pancreatice. Pe masura ce nivelul glucozei din sange creste, pancreasul produce insulina, al carei rol principal este de a ajuta celulele organismului sa preia glucoza din sange pentru a fi transformata in energie sau pentru a fi depozitata. Insa atunci cand nivelul de zahar din sange scade, pancreasul produce un alt hormon, numit glucagon, care semnaleaza ficatului sa elibereze glucoza depozitata. Concret, prin interactiunea acestor doi hormoni, insulina si glucagonul, se asigura un nivel constant al glucozei in sange, necesar intregului organism, in special creierului.

Etichete: ce este insulina, tratament pentru diabet


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.