In Olt, zeci de copii cu boala „Gura-Mana-Picior”

copil-2016In primele zece zile ale lunii iunie, la copiii prescolari din judetul Olt s-a inregistrat un numar de 63 de infectii cu un enterovirus, infectiile ducand la aparitia boli „Gura-Mana-Picior”.

„Boala Gura-Mana-Picior este o infectie virala ce apare, in special, in colectivitati de tip crese, gradinite, cei mai afectati fiind prescolarii (2-6 ani). Si bebelusii si copiii mai mari pot face aceasta infectie, din cauza faptului ca se transmite deosebit de usor. Virusul implicat face parte din categoria enterovirusurilor si se numeste Coxsackie. Se transmite foarte usor, fiind responsabil de adevarate epidemii, mai ales in crese si gradinite, fiind de departe cauza cea mai frecventa de ulceratii la copii”, a declarat pentru Mediafax, Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Olt, cele mai multe cazuri de boala mana-gura-picior sunt in mediul urban, 40, in timp ce in mediul rural au fost inregistrate 23 de cazuri. Copiii au fost izolati la domiciliu.

Boala Gura-Mana-Picior este cauzata de un enterovirus si incepe cu simptome precum: indispozitie, astenie, lipsa poftei de mancare si febra, inaintea aparitia eruptiei. Initial, apar niste pete rosii in jurul gurii, dar si in interiorul cavitatii care se transforma in 24-48 de ore in mici vezicule.

Pe langa leziunile bucale tipice sunt si leziunile de la nivelul palmelor si talpilor, de unde si denumirea de boala”Gura-Mana-Picior”.

Etichete: gura mana picior, boala mana gura picior 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.