Despre calatoria cu un copil bolnav de autism

avion-copii-autism-calatorieSa calatoresti cu un copil nu este usor, mai ales daca acesta este bolnav si de autism. Insa, acest lucru este posibil, daca parintii se pregatesc inainte. Iata cateva sfaturi pentru a face fata unei asemenea situatii, oferite de site-ul babycenter.com si preluate de Digi24.

Pregateste o harta: Cu o saptamana inainte de plecare vorbeste-i despre excursie si marcheaza fiecare zi care trece in calendar. Pune in fiecare zi cate un lucru in bagajul copilului si cu o seara inainte de plecare impacheteaza lucrurile favorite pentru a le lua in calatorie.

Pregateste-te pentru situatii neprevazute: Separat de bagajul copilului, pregateste unul doar pentru tine. In bagaj pune cateva jucarii noi (de obicei modele pe care le prefera), gustarile preferate, o sticla de apa, haine de schimb. De asemenea, servetelele si pungile de unica folosinta nu ar trebui sa lipseasca. De folos pot si fi gadget-urile, pentru ca pot oferi momente de liniste pentru copil, impreuna cu un incarcator.

Informeaza-te: Inaintea zborului, suna la linia aeriana. Majoritatea au politici de ajutorare pentru pasagerii cu dizabilitati si sunt dispusi sa satisfaca nevoile speciale. Cang ajungi la imbarcare, explica agentului de la poarta nevoile copilului (de ex. sa se imbarce primul). Odata cu asezarea pe locul indicat poate face zborul mai placut.

Plateste tot ce e nevoie: Daca copilul prefera un loc anume, plateste taxa suplimentara pentru loc. Sunt bani bine cheltuiti.

Comunica: Incearca sa vorbesti cu persoana care sta in fata copilului si explica-i ca acesta are autism si ca veti face tot ce e posibil sa stea linistit pe durata zborului, dar sa inteleaga ca este greu pentru copil. De cele mai multe ori persoanele arata compasiune.

Ofera recompense: Ideea mituirii copilului nu este cea mai potrivita, dar sunt momente cand trebuie acceptata. Sa calatoresti poate fi un lucru dificil. Daca acstea sta linistit jumatate de ora sau mai mult fara sa loveasca cu piciorul sau sa nu se supere, ii poti oferi una din jucariile din geanta.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.