Depresia, boala contagioasa?

depresiaDepresia ar trebui sa fie redefinita si catalogata drept o boala infectioasa, mai degraba, decat o tulburare emotionala, sustine un om de stiinta american.
Conditia ar putea rezulta dintr-o infectie parazitara, bacteriena sau virala, iar cercetarile viitoare  ar trebuie sa se refere tocmai  la aceste microorganisme, sustine dr Turhan Canli, de la Universitatea Stony Brook din Statele Unite ale Americii.

Daca teoria lui este adevarata, el  a mai precizat ca spera la dezvoltarea unui vaccin in viitor, pentru a proteja impotriva depresiei.

Acesta mai scrie in jurnalul „Biology of Mood and Anxiety Disorders” ca “este timpul unei noi abordari a acestei afectiuni”.

“In loc de o conceptualizare majora a depresiei ca fiind o tulburare emotionala, as sugera o reconsiderare a acesteia si tratarea ca pe o bola infectioasa. As propune ca cercetarile viitoare sa efectueze o cautare concreta a parazitilor, bacteriilor sau a virusilor, care pot juca un rol cauzal in etiologia depresiei majore”, a declarat Dr Turhan Canli, conform Daily Mail.

Emotiile negative, sentimentul de deznadejde si tristetea pot avea caracter contagios, sustin si cercetatorii de la Universitatea din Indiana, Statele Unite ale Americii.

Potrivit rezultatelor obtinute recent  in urma experimentelor realizate pe un grup de studenti, depresia poate fi transmisa de la o persoana la alta.

Astfel, se crede ca o persoana care are in cercul de prieteni indivizi care se afla intr-o perioada nu tocmai buna a vietii lor, este foarte susceptibila sa sufere, la randul ei, de atitudine negativista si depresie.

Dar, exista si un revers al medaliei. Si optimismul este o stare care „se poate lua”, ne spun aceeasi specialisti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.