Consultatii gratuite pentru depistarea incontinentei urinare

femeie obositaCampania pentru depistarea incontinentei urinare se desfasoara in perioada 25 – 27 iunie 2014 la Targu Mures. Statisticile arata ca 20% dintre femeile din Romania sufera de incontinenta urinara, in timp ce la nivel global 3,14 milioane de persoane sufera de incontinenta urinara. Consultatiile gratuite vor putea fi realizate la Clinica de Urologie din Targu Mures.

Pana in 2030, 4,7 milioane de persoane vor suferi de incontinenta urinara

Campania de testare gratuita pentru depistarea incontinentei urinare vine ca urmare a numarului mare de persoane care se confrunta cu aceasta problema.

Prof.dr. Martha Orsolya, sefa Clinicii de Urologie din Targu Mures, a atras atentia asupra statisticilor ingrijoratoare in ceea ce priveste pacientii afectati de incontinenta urinara.

“Din datele statistice, in Romania, 18 pana la 20% dintre femei sufera de incontinenta urinara, iar un studiu de anvergura realizat in 10 tari spune ca fiecare a 4-a femeie adulta si fiecare al 10-lea barbat pierde involuntar urina. Sunt niste date care sunt foarte importante, iar in 2013, pe plan mondial, au fost 3,14 milioane de pacienti care sufereau de acest inconvenient, iar pana in 2030 va creste la 4,7 milioane numarul acestora”, a precizat prof.dr. Martha Orsolya.

Campania de depistare a incontinentei urinare se adreseaza femeilor intre 17 si 80 de ani

Persoanele care doresc sa faca un screening gratuit pentru depistarea incontinentei urinare trebuie sa se prezinte la Clinica de urologie din Targu Mures.

Aceste persoane vor fi evaluate daca au nevoie de investigatii medicale aprofundate.

Programarile se vor face personal la sediul clinicii in zilele de 19 si 20 iunie, orele 11.00-13.00.

Consultatiile gratuite pentru depistarea incontinentei urinare se vor face in perioada 25-27 iunie 2014 intre orele 8.00-14.00.

Sursa: www.agerpres.ro

Va reamintim ca peste jumatate din femeile ajunse la varsta matura sufera de o forma de incontienta urinara. Insa din pacate, putine ajung la medic pentru stabilirea diagnosticului si mai ales pentru tratamentul adecvat incontinentei urinare. De cele mai multe ori, femeile au aceasta problema medicala dupa o nastere dificila. Altele, dupa intrarea la menopauza. Fumatul este un factor de risc pentru aparitia incontinentei urinare la femei. Inclusiv viata sexuala a femeii este afectata din aceasta cauza, apare stresul legata de pierderea necontrolata a urinei.
Tratamentul incontinentei urinare este de regula chirurgical, in peste 90% dintre cazuri. Tehnica folosita se numele montarea chirurgicala a bandeletelor. De ajutor sunt si exercitii fizice, mai corect spus cele medicale care intaresc muschii si ajuta. Dar tratament care sa asigure vindecarea este cel chirurgical.

Etichete: incontinenta urinara, incontinenta urinara la femei, incontinenta urinara tratament, exercitii incontinenta urinara

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.