Astmul bronsic, stil de viata recomandat

astm factoriAsmul bronsic afecteaza caile respiratorii, bolnavul confruntandu-se cu tuse frecventa in special dimineata si seara, dureri in zona toracica sau probleme cu somnul cauzate de respiratia sacadata. O persoana care sufera de astm bronsic trebuie sa evite expunerea la factorii declansatori ai crizelor astmatice, precum fumul de tigara, grad ridicat de poluare, alergeni precum praf, mucegai, par de pisica, schimbarile bruste de temperatura, infectiile virale sau bacteriene.

Astmul bronsic trebuie tinut sub control

Pentru a evita crizele astmatice, medicii recomanda sa luati in calcul cateva masuri preventive.

Spalati asternuturile si paturile de pe pat regulat in apa fierbinte deoarece particulele de praf pot sa va afecteze starea de sanatate.

Stergeti praful de pe mobila din casa si aspirati des pentru a mentine casa curata si pentru a evita expunerea la acarienii din praful de casa.

Verificati umiditatea din casa si spatiile in care s-ar putea produce mucegai, unul din factorii declansatori ai astmului.

Nu este recomandat sa dormiti cu animalul de companie in aceeasi camera. Trebuie sa evitati ca pisica sau cainele sa se aseze pe pat si mai ales pe perne si asternuturi.

Nu fumati si evitati in acelasi timp spatiile in care se fumeaza. Incercati sa nu stati in apropierea oamenilor in timp ce acestia fumeaza, deoarece  fumul de tigara contribuie la exacerbarile astmatice.

Hiperreactivitatea bronhiilor, caracteristica in astmul bronsic, apare si in cazul starilor emotive puternice (episoade de plans sau de bucurie).

Schimbarile climatice sunt de asemenea un factor perturbator pentru pacientul cu astm bronsic. Aerul rece sau uscat afecteaza o persoana cu astm.

Cum prevenim astmul la copii

Parintii sunt sfatuiti sa ia in considerare preventia astmului la copii inca din timpul sarcinii si a primelor zile de viata ale bebelusului.

Este recomandat ca mama sa renunte la fumat pe perioada sarcinii, dar si dupa nastere. Fumatul in timpul sarcinii poate avea consecinte majore asupra fatului, nu doar in ceea ce priveste astmul.

Alaptarea la san cel putin sase luni de la nastere este o masura importanta de preventie a astmului la copii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.