5% dintre pacientii cu diabet ajung la complicatii oftalmologice

ochi-conjunctivitaSpecialistii spun ca aproape 5% dintre pacientii cu diabet ajung in situatia de a avea complicatii la nivel ocular.

„In contextul manifestarilor clinice ale diabetului zaharat, apar si la nivelul globului ocular complicatii majore vizavi de prognosticul vizual. Ma refer aici la situatiile pacientilor cu glaucom secundar neovascular, la situatiile pacientilor cu hemoragie vitreana, cu decolare de retina tractionala. In cazul situatiei ochiului diabetic, se poate ajunge si la dezlipirea retinei. Recomandarea pentru pacientul diabetic, din punctul de vedere al medicului oftalmolog, atat anterior, cat si ulterior post-operator este de a se echilibra glicemia, dat fiind faptul ca aceste complicatii apar pe fondul unei trenari a diabetului neglijat terapeutic. Studiile de specialitate arata ca, la nivel international, aproximativ 5% dintre pacientii cu diabet ajung sa faca acest tip de complicatii ale globului, dintre care se distinge, de departe, scaderea ireversibila a acuitatii vizuale”, a declarat medicul oftalmolog Ovidiu Musat de la Spitalul Militar Central, conform Agerpres.

Tot el mai spune ca printre cauzele care determina degradarea vederii se numara glaucomul, dar acesta este o boala tratabila, care diagnosticata la timp si tratata corespunzator permite asigurarea unui anumit grad al acuitatii vizuale; degenerescenta maculara, afectiune care survine cu varsta; afectiuni genetice precum distrofiile corneene, pentru care se poate face transplantul de cornee si, nu in ultimul rand, diabetul zaharat, cel care genereaza retinopatia diabetica proliferativa sau neproliferativa.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.