In 2017 se va comercializare primului pancreas artificial

DIABETUL-ZAHARATDe curand, Administratiei Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration – FDA) a aprobat comercializare in Statele Unite a primului pancreas artificial din lume.

Potrivit Insulin Nation, dispozitivul MiniMed 670G, produs de compania Medtronic, este o structura automata alcatuita dintr-o pompa unicamerala si un sistem de monitorizare continua a glucozei (CGM), ce ajusteaza in mod automat nivelurile de insulina, in functie de informatiile primite legate de concentratia de glucoza din sange.

Dispozitivul a primit aprobarea FDA dupa ce a fost utilizat de 123 de participanti, pe o perioada de trei luni, in viata de zi cu zi. In acest timp, nu au existat episoade de hipoglicemie severa sau de cetoacidoza.

670G se adreseaza pacientilor cu diabet tip I, cu varste de peste 14 ani.

Potrivit comunicatului FDA, Medtronic desfasoara in prezent studii clinice pentru a evalua daca dispozitivul este sigur si eficient si in cazul copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani, diagnosticati cu diabet tip I, relateaza si Agerpres.

Comercializarea acestui tip de pancreas artificial va incepe in primavara anului 2017.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.