12 produsi chimici pe care ii avem in casa pot cauza autism sau ADHD

produsi-chimiciUn copil este expus riscului de a avea ADHD (deficit de atentie si hiperactivitate), abilitati cognitive mai scazute si chiar autism daca intra in contact cu o serie de produse chimice care exista in orice casa. Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard, substantele toxice nocive care pot afecta fatul in timpul sarcinii sau mai tarziu copilul se regasesc in alimente, mobila, haine, produse de ingrijire sau de curatenie a casei.

Copiii pot fi expusi la substante toxice in propria casa

Specialistii avertizeaza asupra substantelor toxice care exista atat in alimentele pe care le consumam cat si in produsele pe care le folosim zi de zi.

Acestia considera ca mult mai expusi riscului acestor produsi toxici sunt copiii care provin din familii cu un nivel financiar mai scazut.

Astfel de copii sunt dusi la un control medical mult mai rar si au o alimentatie putin diversificata si de multe ori nesanatoasa.

12 produsi chimici considerati neurotoxici

Conform noilor cercetari, parintii ar trebui sa aiba in vedere limitarea expunerii la anumite alimente sau produse de curatat care sunt nocive pentru dezvoltarea fatului in timpul sarcinii sau pentru copii din punct de vedree neurologic.

Mangan – prezent in recipientele bauturilor sau in otelul inoxidabil

Fluor – prezent in pasta de dinti si in apa de gura

Insecticide – pe care le folosim pentru eliminarea insectelor din locuinte

Arsenic – lotiuni pentru bronzare, unele medicamente sau alimente (peste, orez, apa minerala)

Plumb – este frecvent in jucariile pentru copii, pictura

Mercur – prezent in instrumente medicale precum termometre si barometre sau in lampile fluorescente

Toluen – in detergent sau benzina

Etanol sau alcool etilic – in bauturile alcoolice, cosmetice sau medicamente

Bifenili Policlorurati – in sistemele de izolatie

Tetraclorura de carbon – in produse de curatat precum detergenti, degresanti

Pesticide comunce precum DDT (Diclor-Difenil-Tricloretan)– folosite in agricultura

Compusi din pasta de dinti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.